HTML

Színes Sötétség

A magyar és nemzetközi fertő, illetve ami ezekből látszik (mondjuk úgy a kilencedik emelet magasságából)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A wireless gengszter kalandjai

2007.11.30. 00:04 Gorbágy Imola

Tegyük fel, hogy éjszakára rendszeresen kint hagyom az autómat a Nyugati előtt nyitott ajtókkal. Persze tudom jól, hogy egyetlen kézmozdulattal be lehetne zárni, még a kulcs is a zsebemben lapul; de hát minek az, ki vinné el erről az amúgyis ultra-biztonságos környékről. Azonban amikor egyszer "véletlenül" mégiscsak ellopja valaki, persze felháborodottan rohanok a rendőrségre bejelentést tenni, és pókerarccal várom, hogy ne röhögjenek ki a biztos urak.

Vagy mondjuk képzeljük el, hogy reggelente veszek a boltban két kiflit, lerakom az ablakom külső párkányára, majd rohanok a munkahelyemre. Ezt minden áldott nap eljátszom, és egy ízben rendkívül meglepett ábrázattal konstatálom, hogy bizony a finom pékárunak csupán hűlt helye maradt a bádoglemezen. De (ó, mily' szerencse!) a szemfüles szomszéd néni rajtakapta azt a megátalkodott kiflitolvajt, s ennek köszönhetően a rend délceg őrei el is csípték a bűnözőt.

Na, valami ilyesmi történhetett a közelmúltban Dél-Magyarország egyik napfényes kisvárosában, azzal a különbséggel, hogy jelen esetben egy fiatalember nem autót, nem kiflit, de még csak nem is színesfémet lopott, hanem mindenféle jeleket, meg bájtokat, kereken 8 forint 63 fillér (de jó tudni, hogy még létezik ilyen is - bár a bíróság szerint már nem, ők 9 froncsira kerekítettek) értékben. Mindezt azáltal, hogy - jobb ötlete és lehetősége nem lévén - a nyílt utcán állt le netezni. Bizony, jó móka az! A következőképpen rekonstruálom a történteket:

"Hmmm... hiba a kapcsolatban. Vazze, már megint kikötötték azt a rohadt netet a lakásból a számlatartozásaim miatt! Ezt nem hiszem el... Pedig akartam ma MSN-enezni, mivel egy 90 megás tömörített fájlt kellene elküldenem a haveromnak. Sőt, torrentről muszáj leszednem a legújabb, egész DVD-s Kovi-filmet. Akkor a dc++-ról töltendő Tokio Hotel albumról inkább ne is beszéljünk... Sebaj, a múltkor kifigyeltem, hogy az utca végében lakó Kissék wifivel osztják a netet. Mindezt megteszem az ő házuk előtt sutyiban a laptopommal, a nyakamat teszem rá, hogy nem jönnek rá a turpisságra azok a maflák!"

Mármost azt mindenki döntse el magában, hogy így történhetett-e az eset, vagy netán csak annyiról volt szó, hogy az utcán haladó fiúnak valami nagyon fontosat kellett megnéznie a világhálón, és gondolván, semmi baja nem származhat abból, hogy pár percre igénybe veszi a környéken elérhető nem védett hálózatot, szétnyitotta notebookját. Tehát, ezek után talán jobb lenne észhez térniük a wifiseknek: vagy titkosítsák a hálózatukat, vagy hunyjanak szemet afelett, hogy valaki kihasználja azt a helyzetet, amelyet ők teremtettek a geekségükkel. Utóbbi esetben nethiányos időszakokban sz*rrá fogom szivatni a szomszédaimat, amíg csak fel nem tűnik nekik, hogy vajon mitől lehet lassú az adatáramlásuk - aztán pedig minden bizonnyal következik számomra az őrszoba...

16 komment

Címkék: pc wifi net bűnözés böszmeség

A bejegyzés trackback címe:

https://szinessotetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr58247354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

human · http://yummie.hu 2007.11.30. 12:46:25

"amelyet ők teremtettek a geekségükkel" Ez fura mondat, mert a geekeknek tutira védve van a hálózata, inkább a lámaságukkal lenne odaillőbb

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2007.11.30. 13:13:25

Az lenne a normális, hogy a két kifli ott is maradjon. Mondjuk Kőszeg környékén ez jó eséllyel így történne.

FaBRiK 2007.11.30. 16:26:47

Oszt ki volt írva, hogy ez nem publikus, ingyenes rádiójel?
Vagy csinálok egy rádióműsort, kilököm az éterbe és ha valaki veszi, azt feljelentem? (Tudom, nem rendelkezhetek a frekvenciával, ez csak példa volt).
Vagy főzök valamit és ha valaki beleszagol a levegőbe, akkor feljelentem szaglopásért.
Sőt feljelentem a WiFi-t sugárzót egészségkárosításért. Nekem ne sugározzon!!!

nas 2007.11.30. 18:53:22

csak azt nem tudom, konkréten mi történt.

nagy-bezd'n-simonnak ( valami környékbeli) pedig köszönöm, hogy lehetővé tette számomra a nezést egy ínséges időszakban.

Laci 2007.11.30. 19:36:02

Jobb helyeken bizony úgy van hogy az emberek MÉG VÉLETLENÜL SEM nyúlnak ahhoz ami nem az övék. Mert tudják hogy nem az övék.
Ilyen egyszerú ez. Ismerősöm Finnországban volt egy ideig (pár hónapig), és megdöbbentette, mennyire nem lopnak, nem nyúlnak a máséhoz. Bicikli az utcán, lezáratlanul. Nem lopják el. Nyalánc a nyilvános mosodában. NEM lopják el, ott volt másnap is. Majd jön a gazdája és elviszi.
Ennek így kéne működni. Ez nálunk még mesének is naív. Sőt a legtöbb helyen az, ahol nyomoronc népek élnek, ahol a villanysorompóből kilopja azt a kurva 30 deka rézkábelt, leszarva hogy kit trancsíroz majd fel a vonat.
Itt mellettünk a parkban (Bp. Újpest) a villanyoszlopokon alul lévő kis ajtócskát folyamatosan lelopja valami szarházi geci, leszarva hogy a 230V-os kábelcsoki az érintkezőkkel szabadon marad kb. 50-60 cm magasságban.
A park mellett egy nagy óvoda + bölcsi és folyamatosan sétálnak kis gyerekek, bármelyiket agyoncsaphatja a villany ha belenyúl. Az oszlopok a járda mellett vannak, szinte lehetetlen elengedni a gyereket úgy, hogy ne legyen lehetőség hogy odaszalad és belenyúl.
Az önkormányzat időnként pótolja a lezárókat, kb. 1 nap alatt le is lopja a geci újra. Kb. ilyen országban élünk. És ez nem a trutymó környék ám...
Fosland ez emberek, nem ország.

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2007.11.30. 20:50:24

Lopásról szólva... röhögni fogtok, de ha * vidéki nagyvárosban - igaz, nem épp jó környéken - egy társasházban lévő lakást két napig nem látogat a tulajdonos, akkor a lábtörlő nyomtalanul eltűnik...

Nemcsak Finnországban, Ausztriában is nyugodt szívvel kint hagyják az emberek a drága versenybiciklit, órákig nyitva állhat a garázs felügyelet nélkül. Próbálná ezt meg itthon valaki.

Egyébként a szomszéd kertje mindig zöldebb.

aranyhaj.blogspot.com

Gabor Pesti 2007.12.01. 00:54:34

Itt Daniaban meglepo mod kicsit lopnak. Koppenhagabol lezart biciklit is neha, videken lezart biciklirol rajta hagyott lampat.

Meg egyszer a biciklimen hagyott sisakomat is ellopták, bár ez utóbbit nem biztos.

Daved · http://buxevo.com/hu 2007.12.01. 10:23:12

visszatérve az eredeti témához:
Ez lenne a legkirályabb dolog, ha telelenne a város ilyen wifikkel és az ember bármikor megleshetné az e-mailjait PDA-n, vagy telefonáljon egyet skype-n.
E helyett ez van: Aki nem ért hozzá az nem zárja le a routert, ezt kihasználva a 2 mellette lévő ház rendszeresen kihasználja és röhögnek a markukban. Nem beszélve, hogy egésznap töltik a pornót
Aki nem ért hozzá az meg megy a szolgáltatókhoz és keverik a sz...

Béla 2007.12.01. 14:14:44

Hollandiában simán lopják a biciklit, pedig van belőle bőven.

Sanctuary · http://avilagrol.blog.hu 2007.12.02. 14:40:26

de nem biztos, hogy holland vagy dán állampolgár lopott

dr. Wilbur Swain 2007.12.03. 11:17:47

mellettünk is van hálózat, le is van védve
aki nem védi le, az ne jelentgessen fel, viszont nagy tételben ne is lógjon senki más wifijén

8x80 2007.12.03. 11:55:40

Az egyik szomszédom még fel is hívta a figyelmemet, hogy náluk korlátlan a NET így használjam nyugodtan a Wifi-t amikor egy-egy levelet el akarok küldeni! Én meg a biciklipumpát hagyom neki kint a lépcsőházban, mert az övét a rendőrség előtt lelopták.

Lodovik Trema · http://lodovik.blog.hu 2007.12.03. 17:12:22

8x80: Hol élsz te? Budapest? 2007?

kulfoldi · http://bonn.freeblog.hu 2007.12.04. 15:25:46

Amennyiben nyitott ajtoval otthagyod a kocsid a Nyugatin, akkor Te vagy a hibas, a rendorseg meg valoban korberohog, es nem fogja lopaskent kezelni az ugyet.

Ez egyebkent le van irva a magyar torvenykonyvben.

Wifi-rol egyebkent mas a velemenyem, nyitott wifi szerintem HotSpot.
süti beállítások módosítása